Kiełbasy

Do peklowania kiełbas używamy soli i przypraw naturalnych, które dodatkowo podkreślają smak wędzonego mięsa. Tak przygotowanym farszem napełniamy naturalne jelita. Następnie wędzone są dymem olchowym w tradycyjnej wędzarni opalanej drewnem. Szlachetny rodzaj dymu użyty w tym procesie nadaje wyrobom niepowtarzalny zapach, łagodny smak oraz złocisto – brązową barwę.

Kiełbasa Palcówka z Wędzarni­

to regionalna podlaska specjalność.­ Kiełbasa palcówka doprawiana jest gorczycą, solą i pieprzem, z ledwie wyczuwalną nutą czosnku. Kiełbasę wędzi się, a następnie podsusza w zimnym olchowym dymie, co z upływem czasu wzmacnia smak i aromat.

Kiełbasa z Czosnkiem

to kiełbasa, w której oprócz naturalnych przypraw wyczuwalny jest naturalny czosnek, który dodatkowo podkreśla smak i zapach tradycyjnej kiełbasy.

Kiełbasa z Beczki­

mięso z dodatkiem słoniny, delikatnie przyprawiona doskonale nadaje się na ognisko bądź grilla.

Kiełbasa Krajana

to duże kawałki mięsa wieprzowego w średnim jelicie wymieszane z przyprawami naturalnymi. Kiełbasę wędzi się, a następnie podsusza się w zimnym olchowym dymie, co z upływem czasu wzmacnia smak i aromat wyrobu.

Kiełbasa Wiejska ­

poprzez dobór odpowiednich przypraw oddaje niepowtarzalny smak kiełbasy z podlaskiej wsi.

Kiełbasa Krakowska z Szynki

to wyśmienita kiełbasa wieprzowa, mocno przyprawiona. Kiełbasa Krakowska z Szynki – to wyselekcjonowane kawałki szynki połączone z bukietem naturalnych przypraw takich jak: pieprz czarny i biały, ostra papryka, gałka muszkatołowa i ziele angielskie. Kiełbasa jest wędzona, a następnie podsuszona w zimnym olchowym dymie.